LTEWatch H-Edition

Dieses Thema im Forum "LTEWatch" wurde erstellt von Moderator, 8. Dezember 2014.

  1. multimueller

    multimueller New Member

    Registriert seit:
    11. August 2015
    Beiträge:
    1
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    HAllo,

    ich bin bei der Suche nach Tools zur Ausrichtung meiner Antenne auf LTEWatch und somit auf dieses Forum gestoßen. Für mich scheint es leider unbrauchbar, da ich den Speedport Hybrid verwende (-n muss). Vielleicht könnt Ihr Entwickler ja aber hiermit etwas anfangen, um auch den Hybrid-Router für LTEWatch zugänglich zu machen: http://blog.mellenthin.de/archives/2015/04/29/telekom-speedport-hybrid-logging-mit-rrdtool/

    Oder ist der Autor der von mir verlinkten Seite sogar hier vertreten?!?

    Ich selbst kann nur grob verstehen, was hier gemacht wird, bin aber bei Weitem nicht in der Lage es umzusetzen...

    Beste Grüße :)
     
  2. Coltect

    Coltect New Member

    Registriert seit:
    10. September 2015
    Beiträge:
    16
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Australia
    Hallo, Google Chrome mit Auto zu übersetzen. Bitte entschuldigen Sie Verrücktheit.

    Ich habe einen Huawei E8372. Es kann mit LTEWatch-H gesehen werden. Nettes Programm, danke.

    Ich bin in Australien und wir verwenden Band 28 - 700 MHz.
    1800MHz mit LTEWatch-H OK - ich habe die Band / Frequenz eingestellt, Band 3.
    Als ich die Band / Frequenz wieder auf Automatische es 800D5 festgelegt ist.
    Für den Einsatz mit Band 28 mit diesem E8372 Modem sollte es 8.000.045 sein.

    Ich habe versucht, es zu setzen 8000045 Verwendung von Firefox Entwicklermodus, editieren und erneut zu senden, aber bekomme Fehler jedes Mal.
    Ich habe dies getan, während eingeloggt zum Modem GUI und die Seite aktualisieren mit Netzwerk-Einstellungen. Ich benutze den POST aus einem Wechsel zwischen 3G zu 4G und diesen Antrag zu bearbeiten.

    Ich habe mit Wireshark den Befehl von LTEWatch-H erfasst und können den Unterschied mit dem, was ich versuche zu tun, nicht sehen.
    Doch LTEWatch-H können die Band / Frequenz mit der gleichen POST-Anforderung erfolgreich zu ändern.

    Ich habe Reset-Taste auf E8372 versucht, und Grundeinstellungen in der GUI-Modem. Nichts scheint zurückgesetzt zurück, um in der Lage, Band 28 zu verwenden.

    Der einzige Weg, die ich gefunden habe, der die Band ändern kann, ist LTEWatch-H.

    Können Sie mir sagen, wenn LTEWatch kann Band 28 zu verwenden, oder lassen Sie eine Ad-hoc bandmask eingesetzt werden?

    Vielen Dank.





    Hello, using Google Chrome with Auto translate. Please excuse any weirdness.

    I have a Huawei E8372. It can be seen with LTEWatch-H. Nice program, thanks.

    I am in Australia and we use Band 28 - 700MHz.
    I have set the band / frequency to Band 3 - 1800MHz using LTEWatch-H OK.
    When I set the band / frequency back to Automatic it is set to 800D5.
    For use with Band 28 with this E8372 modem it should be 8000045.

    I have tried to set it to 8000045 using Firefox Developer mode, edit POST and resend, but get error every time.
    I have done this while logged in to the modem GUI, and refreshing the page with network connect settings. I use the POST from changing between 3G to 4G and edit that request.

    I have captured with Wireshark the command from LTEWatch-H and cannot see the difference with what I am trying to do.
    Yet LTEWatch-H can successfully change the Band / Frequency with the same POST request.

    I have tried reset button on E8372, and Reset to Defaults in GUI of modem. Nothing seems to reset back to be able to use Band 28.

    The only way I have found that can change the band is LTEWatch-H.

    Can you tell me if LTEWatch can use Band 28, or allow an ad-hoc bandmask to be used ?

    Thanks.
     
  3. KOSH

    KOSH Well-Known Member

    Registriert seit:
    27. April 2014
    Beiträge:
    1.056
    Zustimmungen:
    54
    Punkte für Erfolge:
    48
    Ort:
    Niederösterreich
    Sorry I must start at the Beginning so long ago :)

    Binär = 00000000000010000000000011000101
    HEX = 800C5 is hexadezimal. like Huawei E5186

    Demo : We want set Band 5
    0000 0000 0000 1000 0000 0000 1101 0101 = HEX 800D5 like Huawei E5786

    ^^^^ From right to left ^^^^

    Bit 1 = Band 1 = 2100 MHZ
    Bit 3 = Band 3 = 1800 MHZ
    Bit 5 = Band 5 =
    Bit 7 = Band 7 = 2600 MHZ
    Bit 8 = Band 8 = 900 MHZ
    Bit 20 = Band 20 = 800 MHZ
    -------------------------------------
    Now we want to set Band 28
    0000 1000 0000 1000 0000 0000 1101 0101 = HEX 80800D5
    ------^------
    Now we want to set HEX 8000045 like Huawei E8372
    0000 1000 0000 0000 0000 0000 0100 0101
    You see your stick can
    Band28,Band7,Band3,Band1

    10.4.3 Parameter Description

    <band>: band bit field, 64-bit digit with hexadecimal. A binary bit indicates a
    frequency band. The value of binary bit is shown in the following table (or parameter
    superimposed values except FFFFFFFFFFFFFFFF).
    Parameters Band
    0000000000000001 band 1
    0000000000000002 band 2
    0000000000000004 band 3
    0000000000000008 band 4
    0000000000000010 band 5
    0000000000000020 band 6
    0000000000000040 band 7
    0000000000000080 band 8
    0000000000000100 band 9
    0000000000000200 band 10
    0000000000000400 band 11
    0000000000000800 band 12
    0000000000001000 band 13
    0000000000002000 band 14
    0000000000004000 band 15
    0000000000008000 band 16
    0000000000010000 band 17
    0000000000020000 band 18
    0000000000040000 band 19
    0000000000080000 band 20
    0000000000100000 band 21
    0000000000200000 band 22
    0000000000400000 band 23
    0000000000800000 band 24
    0000000001000000 band 25
    0000000002000000 band 26
    0000000004000000 band 27
    HEX 0000000008000000 band 28 = BINÄR 1000000000000000000000000000
    0000000010000000 band 29
    0000000020000000 band 30
    0000000040000000 band 31
    0000000080000000 band 32
    0000000100000000 band 33
    0000000200000000 band 34
    0000000400000000 band 35
    0000000800000000 band 36
    0000001000000000 band 37
    0000002000000000 band 38
    0000004000000000 band 39
    0000008000000000 band 40
    0000010000000000 band 41
    0000020000000000 band 42
    0000040000000000 band 43
    0000080000000000 band 44
    0000100000000000 band 45
    0000200000000000 band 46
    0000400000000000 band 47
    0000800000000000 band 48
    0001000000000000 band 49
    0002000000000000 band 50

    In your case you can set it with Terminal Putty or better is My-Huawei-Terminal

    For all Bands use FFFFFFFFFFFFFFFF
    For only Band 28 use 000000000 8000000
    Ally Your Bands - your "automatic Mode" =000000000 8000045
    8000045 = 1000 0000 0000 0000 0000 0100 0101= Band28,Band7,Band3,Band1
    ---------------------------------
    1.) First you must go to projekt Mode in Browser (You get a virtuell UI-COM Port)
    http://192.168.8.1/html/switchProjectMode.html if you can not do it, you need Oloxs (Lte-Watch Token)
    2.) you must start My Huawei Terminal or putty
    3.)you can set it to all port
    AT^SYSCFGEX="00", 3FFFFFFF,1,2,FFFFFFFFFFFFFFFF,,
    you can set it to only 700 Megaherz with
    AT^SYSCFGEX="03",3FFFFFFF,2,4,8000000,,
    or you can set it to your automatic Mode
    AT^SYSCFGEX="03",3FFFFFFF,2,4,8000045,,

    Think this right
    bye Fritz
     
    Zuletzt bearbeitet: 10. September 2015
  4. Moderator

    Moderator Administrator Mitarbeiter

    Registriert seit:
    24. September 2010
    Beiträge:
    2.166
    Zustimmungen:
    135
    Punkte für Erfolge:
    63
    Geschlecht:
    männlich
    Wow from australia!
    Welcome! I hope it will work as "Fritz" said...
    How did you find the tool?
     
  5. nota2225

    nota2225 Active Member

    Registriert seit:
    13. Juli 2011
    Beiträge:
    3.404
    Zustimmungen:
    20
    Punkte für Erfolge:
    38
    ha ha ....I assume in AU are the same rules like here....gidf :p

    https://www.google.com.au/#q=lte watch
     
  6. Moderator

    Moderator Administrator Mitarbeiter

    Registriert seit:
    24. September 2010
    Beiträge:
    2.166
    Zustimmungen:
    135
    Punkte für Erfolge:
    63
    Geschlecht:
    männlich
    @nota: But if you dont know about the tool, you wouldn´t google it (ltewatch). Maybe someone told him about the tool or he found a
    acticle in a computer-magazine or ...

    ps: What provider do you use? Telstra, optus, Vodafone?
     
  7. Coltect

    Coltect New Member

    Registriert seit:
    10. September 2015
    Beiträge:
    16
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Australia
    Wow, so viele Antworten, so schnell. Vielen Dank.
    Ich habe es jetzt wieder zu arbeiten.
    Ich weiß nicht, der Ihr Huawei Terminals, aber glaube nicht, dass es hilfreich wäre, wenn die Verbindung mit dem E8372 ist über WLAN oder USB als RNDIS. Da konnte ich nicht riechen Ethernet-Pakete auch unter Windows mit USB Ich war mit Ethernet-wifi statt. So Kitt / Klemmen nicht viel arbeiten.

    Ich hatte die Band / Bitmaske von anderen Beiträge hier und an verschiedenen Orten gearbeitet, und errechnet, dass der Band 28 sollte Bit 28 und mit anderen hier sollte dann 8.000.045 für LTEBands sein Bands.

    Verwendung von Firefox im Entwicklermodus konnte ich die Anforderungen für / api / Netto / Netto-Modus und auch / api / Netto / Netto-mode-Liste zu sehen.

    Als ich verändert die Art der Verbindung in der Web-GUI von Auto auf 3 oder 4 G konnte ich die POST-Anforderung im Entwickler-Modus zu sehen. Ich hatte versucht, die gleiche POST-Anforderung an 8000045 legte ändern und auch in 7FFFFFFFFFFFFFFF als LTEBand, war aber erfolglos. Ich erhalte Störung 125.003 gehalten.
    Ich fand heraus, dies aufgrund einer ungültigen Session Token war. Die Session-Token aus / api / webserver / SesTokInfo die die Cookie-Session ID und Token zurück gegriffen werden. Das Token wird der zweite Parameter zurückgegeben.
    Ich kopiere / fügen Sie den Token in den POST-Anfrage kurz vor gefangen genommen und modifiziert die LTEBand Abschnitt der Anforderung an 7FFFFFFFFFFFFFFF und es funktionierte.

    Ich kann jetzt eine Verbindung mit Band28 bei 700MHz erneut.

    Anfangs fand ich LTEWatch ein paar Monaten, als ich zum ersten Mal diese Huawei E8372. Ich wollte eine bessere / schnellere Signal Informationen zu sehen, nur ein bisschen fummeln :) Leider habe Band28 verlor dann und hatte noch keine Zeit, es zu sehen, da hatte.

    Ich habe das Modem läuft über ein TP Link-WDR4300 läuft OpenWRT - Rooter via USB, aber im Gegensatz zu allen anderen USB-Modems habe ich es nicht erlaubte Anzeige der Signalinformationen in OpenWRT GUI, so fand ich LTEWatch-H.

    Ich habe jetzt zwei dieser Modems. Die eine, die das Band 28 verloren hatte, ist ein Telstra Prepaid-eins, und eine andere, die eine Optus eine, die eine Telstra SIM in es ist. Der Optus einem entriegelt, wenn Sie es kaufen. Es funktionierte und ich ließ sie allein - kein Hantieren. Ich kann Pickup Band 28 sowohl auf Optus und Telstra jetzt hier, aber ich bin in die Verträge mit Telstra für ein weiteres Jahr oder so verriegelt. Wenn die Verträge fertig werde ich mehr bei Optus suchen, wie sie sind viel billiger.

    Nochmals vielen Dank für Ihr Interesse.

    Coltect


    Wow, so many answers, so quickly. Thanks.
    I have it working again now.
    I do not know of the My Huawei Terminal, but do not think it would be helpful as the connection to the E8372 is via wifi or USB as RNDIS. As I could not sniff ethernet packets well on Windows with USB I was using ethernet-wifi instead. So putty / terminals not working much.

    I had worked out the band / bitmask from other posts here and various places, and worked out that Band 28 should be bit 28, and with other bands available here should then be 8000045 for LTEBands.

    Using Firefox in developer mode I could see the requests for /api/net/net-mode and also /api/net/net-mode-list.

    When I changed the mode of connection in the web GUI from Auto to 3 or 4G I could see the POST request in the developer mode. I had tried to modify the same POST request to put 8000045 and also 7FFFFFFFFFFFFFFF in as LTEBand, but was unsuccessful. I kept on getting error 125003.
    I found out this was due to an invalid Session Token. The Session Token can be grabbed from /api/webserver/SesTokInfo which returns the Cookie Session ID and Token. The Token is the second parameter returned.
    I then copy / paste the Token into the POST request captured shortly before and modified the LTEBand section of the request to 7FFFFFFFFFFFFFFF and it worked.

    I can now connect using Band28 at 700MHz again.

    Initially I found LTEWatch a couple of months ago when I first got this Huawei E8372. I wanted to see better/quicker signal info and just fiddle a bit :) Unfortunately I lost Band28 then and have not had time to look at it since.

    I have the modem running through a TP Link WDR4300 running OpenWRT - ROOter via USB, but unlike all other USB modems I have it did not allow display of signal info in OpenWRT's GUI, So I found LTEWatch-H.

    I now have two of these modems. The one that had lost the Band 28 is a Telstra prepaid one, and another one that is an Optus one that has a Telstra SIM in it. The Optus one is unlocked when you buy it. It worked and I left it alone - no fiddling around. I can pickup Band 28 on both Optus and Telstra here now, but am locked into contracts with Telstra for another year or so. When the contracts are finished I will be looking more at Optus as they are lots cheaper.

    Thanks again for the interest.

    Coltect
     
  8. Coltect

    Coltect New Member

    Registriert seit:
    10. September 2015
    Beiträge:
    16
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Australia
    Fritz,
    Just checked and the Telstra Huawei E8372-608h doesn't seem to have the switchProjectMode.html available.

    It has a slightly different firmware and GUI to the Optus one, and defaults to 192.168.1.1 instead of 192.168.8.1 or 192.168.4.1 as many other variants do.

    I am much more familiar with AT commands and would have preferred to be able to fix it with AT commands, but learnt some new things instead ;-) (Which is good at my age, 50)

    Thanks again.

    Time for bed here.

    Coltect
     
  9. KOSH

    KOSH Well-Known Member

    Registriert seit:
    27. April 2014
    Beiträge:
    1.056
    Zustimmungen:
    54
    Punkte für Erfolge:
    48
    Ort:
    Niederösterreich
    @Coltect I also have a Multiweb openWRT from Australian http://ofmodemsandmen.com/downloads.html and one user (Gsicht) He make better images with it and use Linux Huawei drivers not the original here http://79.133.43.76/openwrt/v6/ very fast and an other user make the HILINK-sticks in same Network not with doppel NAT here

    HEHE I´m also 45½ and here it´s 18:30 also time to sleep for me after i get one or two sleeping XXXBeer .
    @OloX what do you think In LTE-Watch it could be better a clicking-Band List with all Bands ?
     
    Zuletzt von einem Moderator bearbeitet: 22. Januar 2018
  10. Franz

    Franz Active Member

    Registriert seit:
    28. Februar 2012
    Beiträge:
    2.221
    Zustimmungen:
    8
    Punkte für Erfolge:
    38
    Ort:
    Erding
    hehe,

    ois auf Englisch :cool: des ko i a :rolleyes:

    it's nice to be a Preiß',
    it's higher to be a Bayer :D
     
  11. KOSH

    KOSH Well-Known Member

    Registriert seit:
    27. April 2014
    Beiträge:
    1.056
    Zustimmungen:
    54
    Punkte für Erfolge:
    48
    Ort:
    Niederösterreich
    Da steigt sogar der Google Translator aus :)
    Sagt nur mehr Leberkässemmerl
     
    Zuletzt bearbeitet: 10. September 2015
  12. Franz

    Franz Active Member

    Registriert seit:
    28. Februar 2012
    Beiträge:
    2.221
    Zustimmungen:
    8
    Punkte für Erfolge:
    38
    Ort:
    Erding
    :eek::eek::eek:

    warum versteht er Preiß ned? und warum versteht er Bayer ned ??? Bayer, Bayern ist doch ganz klar oder ? :cool:

    its nice.jpg

    und die Moral von der Geschicht,
    verwende Google Tranlator nicht ;)
     
  13. Coltect

    Coltect New Member

    Registriert seit:
    10. September 2015
    Beiträge:
    16
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Australia
    @KOSH
    (I think that you can all read English much better than I can read German, and better than Google Translates as well :) )

    Thanks for the links. I will have a look at the openwrt builds. I have a couple of TP Link TL-WR1043NDv2's spare at the moment, so will try that over the next few days.

    I have usually used Sierra modems, the 320U and AC760S via USB into OpenWRT builds that I have been making for a few years. I helped with the start of ROOter, but DairyMan did the hard work of the scripts.

    I am not very worried about NAT. Where I live (on a farm) I now have 3 connections. 2 are running off a solar relay system about 2km from my office. These are a Sierra 320U and AC760S getting Band 3 1800MHz. All my email comes into my Exchange server via the AC760S. The AC760S has NAT, then goes into OpenWRT, more NAT, then a radio PTP link to another OpenWRT running MWAN3, more NAT, then through an Untangle UTM, last NAT, into my local LAN. So 4 x NAT for any incoming data that way, and 3 x NAT through the 320U connection.

    I run a Gigaset VOIP C610A IP, which connects into the same link as the PTP radio subnet and works fine for incoming and outgoing calls through OpenWRT and the 320U.

    My other 3rd connection is through the Optus Huawei E8372 via USB to OpenWRT (NAT) to the OpenWRT MWAN3 (NAT) to the Untangle, to the LAN. I do not yet use this connection for any incoming data, just for outgoing, so NAT is not even considered.

    This sounds confusing, and is much easier to describe with a whiteboard picture :)

    As long as you can keep your head clear about NAT and routing and port forwarding etc, it is not too bad.

    I really do like OpenWRT, and wish I had learnt to write code at some time previously. It is amazing what can be done with a small cheap router now.

    Cheers, Coltect
     
  14. KOSH

    KOSH Well-Known Member

    Registriert seit:
    27. April 2014
    Beiträge:
    1.056
    Zustimmungen:
    54
    Punkte für Erfolge:
    48
    Ort:
    Niederösterreich
    Your welcome
    I´m a AVM Fritz-Box fan that´s the reason why I´m here but testing also CAT-6 with Huawei E5786 on some place we have CAT-6 300MBit.
    With E5786 i turn off HILINK (Projektmode) so after this the MIFI is only a Modem no NAT and I can let it 7/24 on openWRT Router
    OpenWRT set dial in in Startoption with
    echo -e "AT^NDISDUP=1,1,\"drei.at\"\r" > /dev/ttyUSB0
    Tools.jpg
    You see My-Huawei Terminal , LTE-Watch and this tools are working at same time
    The best Modems for me in OpenWrt WNDR3700v4are the E3372s they only have 150MBit but very stable 7 days 24 houers no TOKEN
    Vollausbau.jpg

    We want to see Pictures from your AUSTRALIA Modem Units and Antennas :)

    LG Fritz
     
    Zuletzt bearbeitet: 11. September 2015
  15. Coltect

    Coltect New Member

    Registriert seit:
    10. September 2015
    Beiträge:
    16
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Australia
    Very nice with disabling MIFI. I tried again with the Telstra E8372, but no luck. Possibly the firmware is different.

    I have gone out and taken photos of lots of networking gear today. There are 42 photos / screen captures that describe my setup. I think it would be rude to dump them all on here.
    I will make a PDF and put it into dropbox with all the photos for anyone who is interested enough.
    My solar relay system is very temporary at the moment, because I was surprised it worked at all. I need to put it into a proper box and mount everything right, but it does work now.
    I took the fixed Telstra E8372 and a laptop to the same site today and got 68Mbps download :) Very Happy ! Unfortunately I only included Sierra DirectIP drivers in the current OpenWRT build at the solar site, so need a new build.

    I am very bad at finishing off and cleaning up jobs that are for me. Also my equipment is always changing, so I have given up with cable ties and neatness years ago. Please excuse the cable mess :)

    So this is 63.04Mbps download from Huawei E8372. One run only, from inside a car, where my solar relay lives: 63.04 Mbps 7.88MBs download.jpg

    Not sure if that picture worked.

    Will post this and if it is OK I will continue.
     
  16. nota2225

    nota2225 Active Member

    Registriert seit:
    13. Juli 2011
    Beiträge:
    3.404
    Zustimmungen:
    20
    Punkte für Erfolge:
    38
    @Coltect:

    do you have in AU a real full flat? Or like here in DE speed limit after xx GB?
     
  17. Coltect

    Coltect New Member

    Registriert seit:
    10. September 2015
    Beiträge:
    16
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Australia
    Ok the picture worked, but not inline with text.

    So these next ones are of my solar relay, which is about 2km from my office. The essential equipment lives in a plastic waterproof drum. It has other drums around it for protection and an electric fence. The Mikrotik 5GHz radio is the PTP link back to my office. There is a Sierra 320U and AC760S running off a TP Link WDR3600 in the plastic drum.
     
  18. Coltect

    Coltect New Member

    Registriert seit:
    10. September 2015
    Beiträge:
    16
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Australia
    @nota,
    Google Translate again

    Nein, wir haben keine uneingeschränkte Vollflach4G mobilen Daten :-(
    Ich habe ein Konto, das ein Bigpond Konto mit 8 GB Daten , die zu 64kbps verlangsamen wird (ja Kleinbuchstaben k) ist, wenn es 8 GB erreicht . Meine andere Telstra -Konten wird eine Menge Geld kosten , wenn sie über ihre Grenzen zu gehen .


    No. We do not have unlimited full flat 4G mobile data :-(
    I have one account that is a Bigpond account with 8GB data, that will slow to 64kbps (yes lowercase k) when it reaches 8GB. My other Telstra accounts will cost a lot if they go over their limits.
     
  19. Meester Proper

    Meester Proper New Member

    Registriert seit:
    15. April 2012
    Beiträge:
    993
    Zustimmungen:
    5
    Punkte für Erfolge:
    0
    @Coltect

    The NBN hasn't reached you?! Since you are living on a farm, I assume you wouldn't get a fast wired connection? But how about fixed wireless service or NBN satellite service?
     
  20. Coltect

    Coltect New Member

    Registriert seit:
    10. September 2015
    Beiträge:
    16
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Australia
    @Meester Proper
    You are right about the fast wired connection. I did once have 128kbps ISDN, and thought it was great :)
    Unfortunately the NBN is something I doubt will happen here in my lifetime. It was a great concept originally, but politics / politicians have destroyed it. I could possibly get NBN satellite, but it is so slow and congested that it hardly works. I also need, for work, many incoming data streams, which do not work, or do not work well via sat. Fixed wireless may be possible, but they only offer 25Mbps, and via Telstra LTE I got 68 Mbps today. Yes, Telstra / Optus LTE (Band 28 and Band 3) costs more, but it is so, so, so much better.
    The NBN "rollout" has become more of a political announcement than an actual reality, unfortunately. I would have loved fibre to my office.
    Currently I have:
    2 x 15GB + 3.2GB + 0.2GB bundled into a pool of Telstra data
    1 x 8GB Telstra seperate from the pool
    1 x 8GB Bigpond
    per month, and am often stopping people youtube/facebooking near the end of the month.

    My main income is from IT remote support and I manage a bit over 100 computers/servers etc, all remotely. Need that bandwidth....
     

Diese Seite empfehlen